972 964 349 | info@suno.cat

Sumem amb Som Mobilitat

Des d’aquest mes d’abril Figueres disposarà d’un vehicle elèctric de la cooperativa de mobilitat sostenible Som Mobilitat. Som Mobilitat va néixer a Mataró el 2016 i forma part del moviment català de cooperatives ciutadanes sense ànim de lucre, com Som Energia i Som Connexió.

Des de SUNO Enginyeria de Serveis Energètics hem realitzat un acord amb Som Mobilitat per utilitzar el vehicle entre setmana durant les hores laborables del dia per dur a terme la nostra activitat. Fora d’aquest horari, el cotxe estarà disponible i obert a l’ús per part de la resta de socis de Som Mobilitat (vespres i els caps de setmana). Animem a més cooperatives a contractar igualment aquest servei de Som Mobilitat per empreses i treballadores.

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei volem ajudar a reforçar l’economia social i solidària de la comarca, impulsar el mercat social i obrir la porta a la mobilitat elèctrica compartida. Volem fer un pas més cap a la transició energètica afavorint la construcció d’un model energètic i social de fonts renovables i de propietat col·lectiva.

El cotxe, un Renault ZOE amb bateria de 40 kWh (amb una autonomia real de 250 km) estarà ubicat al centre de Figueres i se suma a la flota de Som Mobilitat que, actualment, ja té 20 vehicles en funcionament arreu de Catalunya.

Actualment a les comarques gironines hi ha 32 municipis amb 40 punts de recàrrega de vehicle elèctric instal·lats a la via pública, 9 d’aquests es troben a municipis de l’Alt Empordà; dos de recàrrega ràpida a Figueres, un de recàrrega ràpida i un altre de semi ràpida a Roses, un de recàrrega semi ràpida a Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Peralada i Pont de Molins i un de recàrrega lenta a Sant Climent Sescebes.