La diagnosi és el punt de partida d’un futur pla comarcal d’implantació d’energies renovables per accelerar el desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades i altres actualitzacions o normatives que puguin sorgir.
L’estudi inclou la demanda energètica actual i tendencial a la comarca de la Selva, el càlcul de la producció energètica teòrica necessària a l’horitzó 2030 i 2050, el potencial de millora de l’eficiència energètica a la comarca i el càlcul de la demanda energètica òptima.
S’esbossen els escenaris d’eficiència energètica i implantació d’energies renovables necessaris per assolir els compromisos climàtics i de transició energètica del PROENCAT 2050 amb l’objectiu d’arribar al 100% d’energies renovables el 2050 a Catalunya.
Per tal d’obtenir els resultats esperats de l’estudi s’ha analitzat les dades de demanda elèctrica, gas natural, GLP, gasoil, gasolines i l’aprofitament de la biomassa forestal actual de la comarca i dels municipis de la Selva, en valor absolut i per càpita. També s’ha estimat el potencial de producció de biogàs, de producció solar fotovoltaica i l’aprofitament hidroelèctric.
Finalment s’ha recopilat dades de la situació actual de les certificacions d’eficiència energètica d’edificis, de les estacions públiques i privades de recàrrega de vehicles elèctrics i de les actuacions municipals en matèria de transició energètica.
- Diagnosi energètica de 26 municipis
- Demanda energètica global de 5.960 GWh/any
- Més de 60 carregadors de vehicle elèctric
- Potencial màxim estimat d’aprofitament de biomassa forestal de 117.734 tn30%/any
- Aprofitament aproximat del 50% del potencial màxim de biomassa forestal