972 964 349 | info@suno.cat

Publicada la guia d’emissions en calderes de biomassa

Als últims anys s’ha parlat de forma contundent de l’impacte de la biomassa en la reducció de la qualitat de l’aire, però….

…sabies que la combustió d’una llar de foc emet 80 vegades més emissions de partícules que una estufa de pèl·let?

…sabies que només amb un bon control de la combustió, una caldera de biomassa pot reduir fins a més del 50% les emissions de partícules?

…sabies que cremant estella amb fulla, a part de poder tenir problemes de corrossió a la caldera, augmentes les emissions de partícules, òxids de sofre, de clor i de nitrògen?

…sabies que al mercat hi ha disponibles sistemes de filtratge que permeten reduir les emissions de partícules fins a un 99%?

…sabies que mentre la normativa d’emissions en calderes inferiors a 500kW obliga a emetre partícules per sota 40mg/m³ moltes calderes de les que estan al mercat estan emetent per sota 20 mg/m³?

Quan parlem de l’impacte de la biomassa en la reducció de la qualitat de l’aire és important definir el tipus de biomassa que es crema, amb quin sistema s’està realitzant la combustió, en quines condicions… ja que de no fer-ho, podem arribar a conclusions errònies.

grafic_guia_emissions_bioAmb la voluntat de conèixer quin és l’impacte de la combustió de biomassa en la qualitat de l’aire i quines formes hi ha per minimitzar-lo, des de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i en el marc del projecte ENFOCC es va decidir redactar una guia per tal de donar resposta a aquestes preguntes.

SUNO Enginyeria de Serveis Energètics, SCCLP , conjuntament amb el Clúster de la Biomassa de Catalunya , hem redactat aquesta guia, amb la voluntat d’aportar informació de forma general sobre el tipus d’emissions que es generen en la combustió de biomassa, com es produeixen i com es poden minimitzar.

Creiem fermament amb l’ús de la biomassa com a combustible per la generació tèrmica, per tant, continuarem treballant perquè l’impacte en la qualitat de l’aire sigui el més baix possible.

Podeu descarregar-vos la guia en el següent enllaç:

http://www.ripollesgesbisaura.org/ja-tenim-publicada-la-guia-demissions-en-calderes-de-biomassa/