972 964 349 | info@suno.cat

Comença la COP23

Ahir va començar a Bonn (Alemanya) la 23ena edició de la Cimera sobre el Clima de les Nacions Unides (COP23), aquesta durarà fins el 17 de novembre i serà presidida per la República de Fiyi (Oceania). L’acord de la COP21 de Paris plana sobre la taula sense aconseguir de moment acords importants per implementar els seus compromisos; limitar l’escalfament global del planeta als 2ºC de cara a finals de segle, amb un objectiu de 1,5ºC.

Aquesta és la feina encomanada per a l’edició d’enguany i l’anterior, assegurar el progrés de l’acord de Paris. A la COP22 de Marràqueix es va optar per elaborar un “llibre de normes” de cara el 2018, on es defineixi una metodologia conjunta i per poder disposar de dades específiques, mesurables, comparables i comunes.

Acció Ende Gëlande 2017-11-05

Paral·lelament, també han començat les mobilitzacions ciutadanes i de les entitats ecologistes, que també es desenvoluparan durant aquests dues setmanes de la Cimera del Clima. Aquest dissabte 4 de novembre ja es va realitzar la primera gran manifestació a Bonn per tal de visualitzar la lluita global per aturar el canvi climàtic i l’abandó dels combustibles fòssils i nuclears.

Les conclusions de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) mostren amb claredat com durant l’any 2016 es va produir un augment de la concentració de CO2 en l’atmosfera. El nivell d’aquests gasos ha assolit les 403 ppm i ha registrat la major taxa d’increment mai detectada.

A Catalunya, aquest darrer any s’ha aprovat la llei de canvi climàtic amb la participació de moviments socials, científics i tècnics, sectors empresarials,.. i amb el consens de totes les forces polítiques catalanes. La nova llei té com a finalitat reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle fins a un 40% pel 2030.

Justícia climàtica i molta sort a la COP23!