Ens adherim a REScoop
Dia de publicació

18 de novembre de 2020

Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Aquest novembre SUNO Enginyeria de Serveis Energètics hem estat acceptats per formar part de la xarxa REScoop, la federació europea de cooperatives energètiques ciutadanes. REScoop representa a més de 1.500 entitats de tot Europa i més d’un milió de ciutadans, és una associació sense ànim de lucre que va néixer al 2013 i té la seu a Bèlgica. Alhora forma part de Cooperatives Europe dins l’Aliança Cooperativa Internacional.

Les cooperatives associades treballen conjuntament en projectes de transició energètica; incloent les energies renovables, les xarxes de calor i fred, l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible. Es crea un veritable espai de treball en xarxa entre els diferents membres de la federació creant noves oportunitats, intercooperant i compartint coneixement i experiències.

REScoop promou el model cooperatiu en les organitzacions, ja sigui en cooperatives ciutadanes o bé en cooperatives de treball associat, com nosaltres, que treballen per la transició energètica. Una de les seves missions és ajudar a créixer a les cooperatives més petites o de nova creació.

Una altra de les tasques principals de la federació és defensar i representar les cooperatives i els ciutadans en els debats sobre energia de la Unió Europea. I com es finança? Els fons provenen exclusivament de les quotes de les entitats sòcies, els serveis tècnics que ofereix i el desenvolupament de projectes europeus.

El Consell Rector està format per 8 membres elegits en assemblea general per totes les entitats sòcies cada 4 anys, actualment està representat per Ecopower, De Windvogel, Enercoop, Som Energia, DGRV, Middelgrunden, Energy4All i ZEZ. Es segueix el funcionament bàsic de totes les cooperatives «un soci, un vot». També es disposa d’un equip tècnic format per 8 persones que desenvolupen projectes propis de l’entitat i tasques de coordinació i comunicació.

Transformar el model energètic significa sumar esforços per aconseguir que la ciutadania sigui la principal protagonista i s’empoderi de les actuacions energètiques necessàries a cada territori. Les energies renovables permeten relocalitzar l’energia, descentralitzar, guanyar independència, sobirania, participar i autoorganitzar-se, crear comunitat, etc. En definitiva, passar pàgina de l’era dels combustibles fòssils i l’energia nuclear.

Esperem poder col·laborar amb èxit amb la resta d’entitats de REScoop i aportar el nostre granet de sorra.

Altres notícies

Aquest any la Cimera sobre el Clima de les Nacions Unides (COP29) es realitza a la ciutat de Bakú, Azerbaidjan, de l’11 al 22 de novembre. Azerbaidjan és un país …

SUNO Enginyeria de Serveis Energètics, SCCLP som una cooperativa de treball constituïda l’any 2015 que realitzem projectes tècnics per fer realitat la transició energètica. La nostra activitat està centrada en …