972 964 349 | info@suno.cat

Black Lives Matter

El passat 25 de maig la policia de Minneapolis (EUA) va assassinar l’afroamericà George Floyd després que un policia blanc l’asfixiés durant més de 7 minuts. Ràpidament la indignació ciutadana es va estendre des de l’Estat de Minneapolis fins arreu dels Estats Units. Avui encara perdura.

Als Estats Units els joves afros tenen nou vegades més probabilitat de morir en mans de la policia que la resta de la població. George Floyd, Tryvon Martín, Michael Brown, Eric Garner són els casos més mediàtics, però cada any la policia assassina més de 250 persones afrodescendents.

La lluita antiracista és la lluita pels nostres drets civils i llibertats.

A l’Estat espanyol també s’acumulen casos de racisme institucional, amb la tragèdia de Tarajal del 2014 com a màxim exponent, on un operatiu de la Guàrdia civil va assassinar amb pilotes de goma a 15 persones que volien arribar a les costes espanyoles de Ceuta. O com la mort de Mame Mbaye i Mor Sylla, dos manters que van morir després d’una persecució policíaca, a Madrid (2018) i Salou (2015).

Des de SUNO volem donar suport a totes les manifestacions contra el racisme institucional i la violència policíaca d’aquests darrers dies, tant als EUA com a les comarques gironines. Igualment volem donar suport a la “Tancada pels Drets Girona”  que estan protagonitzant una vintena de joves migrats gironins des del 2 de març per exigir una resposta de l’administració davant la situació d’emergència que pateixen.

Prou racisme! Black Lives Matter!