Crowdlending local per una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic municipal a Viladamat
Àrea de treball

Promotor/Client

Ajuntament de Viladamat

Any

2017

Entitats participants

Enginyeria de Serves Energètics SCCLP, Ecrowd i Azimut 360 SCCL

Projecte i dinamització social de la primera instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum municipal finançada per la ciutadania. La instal·lació solar es regia pel RD 900/2015 (el de l’impost al Sol) i sumava una potència de 3,24 kWp. Posteriorment, un cop aprovat el RD 244/2019, l’Ajuntament ha ampliat la instal·lació per poder augmentar l’autoproducció d’energia.

La singularitat del projecte és que va ser parcialment finançat pels veïns de Viladamat mitjançant la plataforma de finançament participatiu Ecrowd. El crèdit de l’Ajuntament amb els finançadors tenia una rendibilitat del 3,5% a 3 anys.

La modalitat d’autoconsum era de tipus I i l’obtenció del contracte tècnic d’accés i resta de legalització amb la companyia distribuïdora (una de l’oligopoly) va ser costós. L’objectiu del projecte era possibilitar la participació ciutadana en la producció d’energia i demostrar que l’autoconsum de petita potència havia de generalitzar-se i esdevenir de fàcil connexió. Tal com va passar dos anys després ;-).

  • Préstec ciutadà de 8.800 euros (64% de la inversió)
  • Inversió mínima i màxima de 50 i 500 euros
  • 23 inversors locals
Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Altres projectes