Energia solar per les més menudes
Dia de publicació

9 de març de 2017

Categories

Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

El dies 21 i 22 de març realitzem un taller sobre energies renovables a l’escola l’Entorn de Porqueres (Pla de l’Estany). En aquest sentit, s’ha preparat un taller d’una hora de durada per a superior d’educació primària.

Els tallers es centren en explicar de forma teòrica i pràctica les aplicacions de l’energia solar tèrmica i l’energia solar fotovoltaica. Aquest consisteix en una breu explicació a l’aula de la tecnologia i un repàs dels conceptes bàsics de calor i electricitat. Tot seguit, es realitzen diverses activitats al pati de l’escola per tal de descobrir el funcionament de les aplicacions que aprofiten l’energia del sol per proveir-nos d’energia. S’utilitza un captador solar tèrmic auto-construït per escalfar aigua i un modul solar fotovoltaic per connectar un petit circuït elèctric de 12 volts en corrent contínua.

El material utilitzat pel taller el cedeix l’associació Enginyeria Sense Fronteres amb qui col·laborem per tal de difondre les energies renovables i la sostenibilitat ambiental entre els més petits.

El material que s’exposa és el següent:

  • Placa solar fotovoltaica
  • Bomba d’aigua de corrent contínua de 12 VDC
  • Premuntatge d’instal·lació aïllada amb regulador i bateria de 12 VDC i inversor
  • Consums en contínua (bombetes, bomba d’aigua,…)
  • Placa solar tèrmica auto-construïda
  • Dipòsit i tubs per a funcionament per termosifó
  • Termòmetres submergibles
  • Tub de cartró per veure orientació
Altres notícies

SUNO Enginyeria de Serveis Energètics, SCCLP som una cooperativa de treball constituïda l’any 2015 que realitzem projectes tècnics per fer realitat la transició energètica. La nostra activitat està centrada en …

S’acosten les eleccions europees i REScoop ha elaborat un manifest amb 10 prioritats polítiques per avançar cap a una transició energètica democràtica, neta, lliure de combustibles fòssils i nuclears i …